Vi utvecklar matutbudet och testar en charklåda

Publicerat: 2024-06-01 - 10:08 - Skrivet av Mathias Zetterlund

Archipelago Golf, som driver verksamheten på Vaxholms golfanläggning, jobbar hårt för att utveckla mat- och dryckesutbudet på restaurangen. Våra egna smashburgers har gjort succé, lasagnen och pajerna funkar fint liksom vår Toast Skagen.

Men vi vill mer! Därför testar vi nu en alldeles speciell charklåda, som gjord för till exempel en After Golf för två personer. Den är skapad av vaxholmsföretaget Mathantverkstan i Skärgården. Bakom det namnet finns Pernilla Herolf, Mathantverk i Vaxholm, och Anna Kälvebrandt, Ostmakeriet på Rindö.
Lådan innehåller:

– Tre noga utvalda ostar; en smakrik hårdost, en krämig ost med blomstrande yta och en lagrad färskost.
– Väddösalami med fänkål och rostad vitlök som kommer från Kocken och Grisen.
– Handgjort fröknäcke från Waxholm Mathantverk, gjort på majsmjöl, frön och rapsolja (innehåller inget gluten). 

– Oliver från Ricci som handplockas på Sicilien på ekologiska odlingar.

– Osvavlade aprikoser från Saltå Kvarn.

– Tomater från lokala odlare. 

 Saltrostade ekologiska mandlar som rostas på Ostmakeriet.
Vi har 20 lådor som vi kommer att sälja nationaldagshelgen, det vill säga 6-8 juni. Det är skärgårdslokalt, hantverksmässigt och väldigt gott. Passa på!

Priset för lådan för två personer är 219 kronor. Hämtpris 199 kronor (går att förbeställa via receptionen). Vi har också ett paketpris med två öl plus charklåda för 375 kronor, med vin för 395 kronor och alkoholfritt 320 kronor.

Om Mathantverk

Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter. Deras hemsida