Teen tour och rookie tour har spelats på Waxholm

Publicerat: 2024-07-02 - 12:14 - Skrivet av Mathias Zetterlund

Juniortouren div 3 omgång 3 och rookietour avslutad på Waxholms GK. Bästa runda på 70 slag och överst på pojkarnas prispall kom Joel Hjertström fostrad i Waxholm och numera Täbyspelare. Zabrina Widing Almqvist från Österåkers GK blev bästa tjej.

Vi hade 5 Waxholmsspelare med i tävlingen, Elis och Ludvig Tengblad, Julius Nordenfridh, Fredrik Lilliehöök, Leon Hilj och Ludwig Kohl som placerade sig bäst bland Waxholmsjuniorerna på en 14:onde plats. Vilken prestation av alla juniorer som spelade 36 hål i gassande sol, rejäl värmebölja som sedan växlade om till skurar och lite utmanande vind. Vi klarade oss från åskovädret vilket vi är glada för! Vi vill rikta ett stort tack till våra banarbetare för en fin bana. Trevligt bemötande i klubbhuset, god lunch och ett extra tack till alla spelare och funktionärer för en väl genomförd tävling! Välkomna tillbaka!

I vår RookieTourtävling hade vi ett fullt startfält med både tjejer och killar från hela StorStockholm.  Trots mycket vind så var det glada miner och fina scorer som levererades efter 18e i scoringarean. Prisbordet bestod av bollar, kepsar och obrytbara paraplyer. 1an i varje klass fick också en fin pokal från golfförbundet. Vinnare i killklassen blev Philip Gemzell från SGK som kom in med 65 slag netto. Vår hemmaspelare Noah Julander fick 3epris och vi hade också med oss Gustav Österman och Alexis Bynélius från Waxholm i resultatlistan.