Äntligen!

Publicerat: 2022-02-14 - 10:28 - Skrivet av Mathias Zetterlund

Nu kan vi äntligen planera för ett verksamhetsår utan restriktioner. Så efterlängtat! Som jag har berättat tidigare har vi flera sociala aktiviteter i pipelinen och dom idéerna kan vi sjösätta nu. Det som är klart är klubbens ”After Golf” vid fyra olika tillfällen under säsongen
Styrelsen hoppas också att vi kan hitta på flera aktiviteter ihop med restaurangen och med våra tränare, aktiviteter som ska sätta lite extra guldkant för medlemmarna.
Styrelsen har också fått en fråga från GolfStar om klubben vill vara med och eventuellt engagera sig i samband med Golfens SM-vecka 2023. Det är Stockholms Golfdistriktsförbund, SGDF, som står som värd 2023.
Totalt handlar det om 19 tävlingar i olika klasser fördelat över 7 dagar i början av juli på ett antal olika banor i distriktet. SM-veckan brukar locka runt 2000 golfare från hela Sverige. För Waxholms del handlar det om att arrangera deltävlingarna Äkta Makar, 1-2 juli, och H40 (Herrar 40) 7-9 juli.
– Det vore kul om vi tillsammans med er, Huvudstadens GK och Björklidens GK, skulle ta oss an ett antal tävlingar under SM-veckan, säger Stefan Brikell på GolfStar. Jag är övertygad om att detta skulle skapa mycket bra PR för oss tillsammans i Golf-Sverige.
Styrelsen har diskuterat förfrågan och kommit fram till att det finns flera fördelar med att hjälpa till med att arrangera de två tävlingarna. Att sätta SM-status på banan, innebär att GolfStar skulle lägga krut på att höja kvaliteten rejält. Vi tror också att vara en SM-bana är något vi alla skulle vara stolta över. Vi, det vill säga klubben, är också vana att arrangera tävlingar. Vi tror också att vi kan få med oss många av er i funktionärsarbetet, något som definitivt förstärker klubbkänslan.
Så nu får vi se om några av GolfStars anläggningar får SM-status 2023. Beslut tas i närtid.
Med lite tur är det cirka två månader kvar innan banan öppnar igen. Under tiden kan ni med fördel nyttja den anläggning som våra tränare har installerat i klubbhuset. Ett utmärkt sätt att hålla igång svingen.
Anders Örnevall, ordförande, Waxholms GK